Over Trainer Yann

Oprichter & Instructeur
Brief info

Al jong waren mijn passies waren dansen en martial arts. Ik was groot fan van Michael Jackson en martial arts films. Ik ben begonnen met martial arts door de film van Jacky Chan The Young Master. Ik kreeg toen van mijn moeder mijn eerste Kung Fu schoentjes cadeau. Door de film The Karate Kid ben ik als kind mijn eigen kata's gaan verzinnen. Later ontdekte ik Bruce Lee en toen begon mijn martial arts passie.

Ik ben in de jaren 90 begonnen met Judo. Door een ongeval tijdens de training liep ik 2 keer een lichte hersenschudding op. Ik moest hierdoor liggend een half jaar revalideren. Na de revalidatie begon ik met atletiek. Vanwege mijn snelheid kreeg ik de bijnaam raket. Na een tijdje was dit geen uitdaging meer en ging weer op zoek naar mijn passie.

Ik ben me gaan verdiepen in de Traditionele Kung Fu. Ik heb de stijlen getraind als Liu He Men, Xing Yi, Choy Lee Fat en de traditionele leeuwendans, bij de Liu He Men Kung Fu School te Amsterdam. Na 8 jaar ben ik gestopt vanwege een knie blessure. Ik ben hierna gaan kickboksen bij Vos gym. Ook hier liep ik weer een knieblessure op na een sparring ronde. Ik heb toen de keuze gemaakt om voor mijzelf te gaan trainen.